ESPÈCIES CINEGÈTIQUES

Les espècies de caça no es comporten d’igual forma en el territori. Tenim espècies sedentàries (conill, perdiu, llebre,…), que encara que tinguin un hàbitat preferent cadascuna d’elles, es caracteritzen per ocupar un espai reduït o de poca extensió amb una representació vegetal lligada al seu propi comportament. Encabim aquí les denominades de caça menor. L’altre gran grup d’espècies ocuparia els boscos (d’alta i mitja muntanya), forest de carrasca i zones de vegetació abundant (lleres de riu, cultius agrícoles d’estiu,…) i l’integraries els cérvols, cabirols, senglars,… que formen la caça major.

Els ecosistemes agrícoles amb abundància de zones sense cultivar, marges i parcel·les reduïdes o bé, parcel·les mitjanes amb llacunes de vegetació arbustiva o matolls que els permetin refugiar-se són ideals per la caça menor.

Per la caça major, les masses forestals amb bona diversitat i les serres que alternen boscos amb cultius constitueixen els terrenys amb més valor cinegètic. Per tant, les actuacions que es puguin abordar des de la gestió d’una àrea de caça poden transformar notablement l’establiment de les espècies cinegètiques.

TIPUS DE CAÇA

CAÇA MENOR
CAÇA MAJOR
MITJA VEDA
CAÇA MENOR

CAÇA MAJOR

MITJA VEDA

PERDIUS

Comptem amb les següents tipusde Perdius :

PERDIU AUTÓCTONA

Disposem de perdiu autòctona 100%, es perdiu roja, una de les aus més estimades i valorades entre caçadors d’elit de tots els països, ja que decideixen triar com a viatge de caça a Espanya per ser un país privilegiat, i així gaudir d’una de les més belles modalitats de caça.