LA ZONA

Llindans amb Cúbells, Alós de Balaguer, Asentiú, Sant Llorenç de Montgai”

El municipi de Camarasa es troba a cavall entre els Pirineus i la Depressió de l’Ebre. Aquesta particularitat geològica li confereix un relleu molt variat que condiciona l’existència d’un gran nombre d’habitats diferents.  Sense desplaçar-nos gaire podem trobar espècies d’animals i plantes propis tant de muntanya com de plana. La zona nord és molt muntanyosa i la sud és essencialment plana. La raó per la qual presenta aquesta marcada diferenciació paisatgística la trobarem en el subsòl, en les roques que hi ha per sota dels pobles i camps de conreu; en els materials que constitueixen les muntanyes en la geologia del nostre entorn

El medi físic ve marcat per un clima continental poc temperat en una zona de transició entre la plana agrícola i l’estatge montà continental, amb brolles, garrigues, alzina carrasca i roures de fulla petita o martinenc, depenen de la zona concreta, i, també, pinedes, algunes de pi roig.

El pas del riu Segre també proporciona interessants ambients fluvials, com la Reserva Natural de la Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai. Aquest important espai d’interès natural ocupa tot l’embassament de Sant Llorenç de Montgai i el riu Segre fins a la base de la presa de Camarasa. Les muntanyes de Mont-roig i Sant Jordi també són interessants espais d’interès natural a causa de la seva riquesa i valor ecològic com a hàbitats de l’estatge montà.

CAMARASA

Camarasa és una vila i municipi de la comarca de la Noguera. Inclou l’entitat municipal descentralitzada de Fontllonga i Ametlla.

ALÓS DE BALAGUER

Alòs de Balaguer està ubicat en un paisatge geològic molt ric, marcat pel pas del riu Segre.

CÚBELLS

El municipi de Cubells, està situat als vessants meridionals d’una alineació muntanyosa que està formada per la Serra Carbonera i la de Boada

ASENTIÚ

La vila fou un dels fronts de la batalla del Segre i un dels municipis que patí més les conseqüències a causa de la seva ubicació a primera línia de foc.

SANT LLORENÇ DE MONTGAI

Sant Llorenç de Montgai és un nucli de població del municipi de Camarasa, comarca de la Noguera, província de Lleida, Catalunya.

CONEIX LA ZONA

Mes de 5400 Ha de terreny en un marc incomparable

DISPOSEM DE PROP DE QUARANTA ABEURADORS EN TOT EL COTO.