ESPÈCIES CINEGÈTIQUES
Les espècies de caça no es comporten d’igual forma en el territori. Tenim espècies sedentàries (conill, perdiu, llebre,…), que encara que tinguin un hàbitat preferent cadascuna d’elles, es caracteritzen per ocupar un espai reduït o de poca extensió amb una representació vegetal lligada al seu propi comportament. Encabim aquí les denominades de caça menor. L’altre gran grup d’espècies ocuparia els boscos (d’alta i mitja muntanya), forest de carrasca i zones de vegetació abundant (lleres de riu, cultius agrícoles d’estiu,…) i l’integraries els cérvols, cabirols, senglars,… que formen la caça major.
Els ecosistemes agrícoles amb abundància de zones sense cultivar, marges i parcel·les reduïdes o bé, parcel·les mitjanes amb llacunes de vegetació arbustiva o matolls que els permetin refugiar-se són ideals per la caça menor.
Per la caça major, les masses forestals amb bona diversitat i les serres que alternen boscos amb cultius constitueixen els terrenys amb més valor cinegètic. Per tant, les actuacions que es puguin abordar des de la gestió d’una àrea de caça poden transformar notablement l’establiment de les espècies cinegètiques.
TIPUS DE CAÇA